veiligheid_12
transport logistiek Sterckwijck veiligheid arbo

Veiligheidstraining Vorkheftruck/Reachtruck

De ééndaagse veiligheidstrainingen zijn speciaal bedoeld voor bedieners van gemotoriseerde hijs, hef, of transportvoertuigen die 16 jaar of ouder zijn en beschikken over een redelijke mate van rij- en bedieningsvaardigheden. Wanneer de werknemer niet voldoet aan deze twee eisen is het noodzakelijk het opleidingstraject uit te breiden met een extra praktische vaardigheidstraining.
Na het volgen van deze opleiding is de cursist op de hoogte van de Arbo-regels en de veiligheidsvoorschriften van het bedrijf met betrekking tot de persoonlijke verantwoordelijkheden en de gebruikte interne transportmiddelen, en kan deze toepassen in de praktijk.
De cursus voor interne transportmiddelen kent een ééndaagse variant en een meerdaagse opleiding (beide afhankelijk van kennis en kunde), die de deelnemers voldoende gelegenheid biedt om zowel enige theoretische achtergrondkennis op te doen (bijvoorbeeld met betrekking tot controle naar staat van onderhoud), als praktische instructie te krijgen om veilig en schadevrij te leren rijden.

Inhoud van de cursus

In de ochtendsessie wordt onder andere aandacht besteed aan doelstellingen, verantwoordelijkheid, belasten van de heftruck, veiligheids- en gezondheidsvoorschriften, laden en lossen, interne verkeersregels. In de middagsessie wordt de theoretische kennis geïntegreerd in de praktijksituatie van het bedrijf.

Soort examen
Schriftelijk

 

Vooropleiding en/of toelatingseisen

  • Redelijke mate van rij- en bedieningsvaardigheden
  • Werkervaring in de branche is een pré

Duur

2 dagen

Waarde nascholing

14 uur
Cursusplaats
Diverse plaatsen in Nederland of in-company op uw bedrijf.

Lesdata

Klik hier voor het overzicht.

Kosten open inschrijving

Op aanvraag.

Kosten in-company

Informeer naar de mogelijkheden.

Benodigdheden voor inschrijving en examenaanvraag

  • Volledig ingevuld inschrijfformulier
  • Kopie rijbewijs of paspoort

Vragen of opmerkingen

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op.

Mail naar info@sterckwijckbv.nl of bel 0485 362 404.

 

terug

Info